Despre - Din Lemne

Du-te la conținut
Echipamentele performante ne permit obtinerea placilor de lemn neasamblate , ce pot fi utilizate ulterior in multe domenii de amenajari interioare si exterioare.
 
Datorita proprietatilor naturale remercabile, placile din lemn au o gama larga de utilizari, atat in spatii inchise cat si in spatii deschise.
 
Produsele noastre pot fi folosite la :
 
- placari de pardoseli, pereti si tavane
 
- scari interioare si exterioare
 
- piscine interioare si exterioare
 
- placari de terase si balcoane
 
 
Avantajele pardoselilor din lemn
 
Pardoselile din lemn sunt mai sănătoase. Nu se electrizează, nu atrag praful sau acarienii, de aceea sunt o soluţie ideală pentru persoanele care suferă de alergii..
 
Suprimă perfect zgomotul, iar datorită capacităţii sale de absorbire a umezelii, reglează microclima din cameră.
 
Dușumeaua de lemn prezintă multiple avantaje cum ar fi: confort termic sporit, aspect natural si durabilitate.
S.C. WOOD PACK CONSULTING SRL
 
FLUX TEHNLOGIC
 
                In cadrului codului CAEN 1610 -Taierea si rindeluirea lemnului , am solicitat prin proiect urmatoarele echipamente tehnologice :
 
Masina semiautomata pentru coasere elemente lemn  si   Masina de cusut cu sarma .
 
Aceste masini ne sunt necesare pentru realizarea de podele din lemn neasamblate, de dimensiunile dorite de client, astfel ca nu vor exista pierderi pentru acesta (nici de material lemnos si nici financiare, asa cum se intampla cu podeaua din lemn care se vinde in magazinele de bricolaj la metru patrat ). Practic vom produce, prin coasere cu sarma ( coaserea fiind inteleasa ca o capsare succesiva, cap in cap, ce da senzatia de cusatura metalica continua, oferind si o mare rezistenta mecanica ansamblului) a mai multor elemente/ sipci din lemn, rezultand astfel o podea din lemn , de diferite dimensiuni, in functie de solicitarea clientului.
 
In procesul de productie pot fi folosite sipci din lemn ce pot avea dimensiuni diferite in functie de tipul de lemn folosit, respectiv 30mm-100mm latime, 400-600 mm lungime, 0.9 cm inaltime- acestea fiind detalii ce se stabilesc cu clientul.
 
Fluxul tehnologic aferent producerii podelelor de lemn , folosind cele doua echipamente mentionate mai sus este urmatorul:
 
1.    Sipcile din lemn ce vor intra in procesul de productie sunt depozitate in apropierea masinii semiautomate de cusut cu sarma.
 
2.    Odata masina pornita, sipcile din lemn sunt puse una langa cealalta pe incarcatorul masinii semiautomate.
 
3.     Aceste sipci sunt trase in interiorul masinii , unde sunt unite prin coasere cu sarma, intr-un mod stabilit de la panoul electronic de control al masinii , printr-un variator de frecventa pentru variatia cusaturii.
 
4.    In interiorul masinii , placile din lemn sunt cusute de contraelemente din lemn, astfel incat sa rezulte un ansamblu perfect rigid. Astfel, din masina semiautomata iese un panou de podea format din sipcile de lemn cusute intre ele.
 
 
Productivitatea echipamentului este de 500-700 bucati pe ora.
 
Spre exemplu : din 8 sipci din lemn de dimensiuni (Lxlxh) 600 mm x 50mm x 0.9 mm rezulta un panou/placa de podea din lemn de dimensiunea 600 mm x 500 mm x 0.9 mm. Podelele din lemn astfel obtinute pot si ulterior tratate, vopsite , etc.
 
 
Fluxul tehnologic continua cu:
 
Masina de cusut cu sarma care ne este necesara atunci cand producem podele din lemn ce vor fi puse pe scarile interioare /exterioare. Rolul acesteia este de a lega prin cusatura cu sarma podeaua din lemn care se pune pe treapta, de podeaua care se pune pe contra-treapta, rezultand astfel un ansamblu perfect stabil din punct de vedere tehnic , si foarte frumos din punct de vedere estetic. Acesta masina dispune de un ambreiaj mecanic , motor de 1 CP, si poate coase in unghi de 90 de grade , pe o inaltime maxima de 35 cm, panourile de podea obtinute cu ajutorul primei masini .
 
Productivitarea echipamentului este de 300-500 bucati pe ora.
 
Practic, podeaua care se pune pe treapta se aseaza in unghi de 90 de grade cu podeaua pentru contra treapta si se introduce in masina de cusut in aceasta pozitie , masina aplicand cusatura pe ambele elemente de podea, rigidizand astfel ansamblul.
 
Astfel , dupa ce intreaga comanda de podele din lemn a fost produsa acestea sunt impachetate pe dimensiuni , numerotate , etichetate si depozitate in vederea ridicarii lor de catre client .
 
Prin proiect am mai solicitat un sistem fotovoltaic, care ne este foarte necesar dat fiind ca ambele masini de producere a podelelor din lemn consuma current electric.
 
De asemene , pachetul digital, prin fiecare dintre componentele sal , are rolul de a ne sustine si ajuta in activitatea noastra.
 
 
ECHIPAMENTE DELUCRU
 
1.      MASINA DE CUSUT CU SARMA
 
Masina cu comanda prin pedale utilizata pentru asamblarea panourilor din lemn cu puncte de cusatura in unghi. Este completata cu cap de cusut actionat prin motor auto cu franare si instalatie electrica aferenta. Caracteristici : - Puncte de cusatura pe minut : 260 - Diametrul firului de sarma : 1.2 mm - Grosimea cusaturii : minim 2 mm, maxim 10 mm - Putere motor: 0.75 CP Cu ajutorul acesteia , din panouri mai mici din lemn, prin coasere cu sarma, se obtin elemente din lemn de dimensiuni mai mari , a caror rezistenta , fiabilitate si utilitate sunt mai mari. Elementele din lemn obtinute (placari, podele, trepte scari, )sunt utilizate apoi in constructii, decoratiuni interioare si exterioare , etc.               
 
 
2.      MASINA SEMIAUTOMATA PENRU COASERE ELEMENTE LEMN  
 
Masina semiautomata este folosita la obtinerea de elemente din lemn cu diferite utilizari (placari, podele, etc) folosind o tehnologie de imbinare noua si moderna de prelucrare a lemnului, pentru a obtine piese lungi si rezistente, prin procedeul de coasere cu sarma. Prin acest procedeu creste rezistenta la compresiune, tractiune, rasucire, indoire , iar elementul din lemn rezultat prin imbinarea a 2 bucati de lemn este mai rezistent decat unul dintr-o singura bucata, de aceeasi grosime si lungime. Masina este utilizata pentru coaserea cu fir de sarma a lamelelor din lemn, a partii laterale a acestora, si este compusa din: - doua capete de cusut cu punct in plan orizontal si fuse porta fir aferente - una serie de tragatori (10 perechi) pentru coaserea lamelelor din lemn - un incarcator automat pentru lamele - dispozitiv electronic pentru varietatea numarului punctelor de cusatura pentru fiecare lamela in parte - dulap cu tablou de comanda continind aparatura electrica - punct de cusatura de 7 mm ;diametrul fir 1,2 mm.; taiere inclinata; alimentare 44 mm . - pasul intre tragatori 300 mm    
 
   
Înapoi la cuprins